Zázvor lékařský v medu
• tornádo v medu
• sladká a zárověň jemně pikantní chuť
• snadné a rychlé použití
Kategorie: | Včelí produkty |
---|
Tornádo v medu
„Kdo by neznal zázvor! Tato původně tropická rostlinka u nás zcela zdomácněla a velmi často ji najdeme v čajích, limonádách a je vynikající i při vaření. Má i v malém množství pikantní chuť a aromatickou vůni. V tomto medu najdete 2 % kořene zázvoru, tedy části ukryté v podzemí, ze které rostlinka vyrůstá. A i když nevypadá tak krásně jako samotný květ, je to pro nás doslova dar – v zázvoru je koncentrovaná veškerá síla a blahodárné látky. Ne nadarmo se celá rostlinka nazývá zázvor lékařský. V Číně a Japonsku patří mezi důležité léčivé rostliny, mimo jiné i na vitalitu a zažívání.“
Kvalitní český včelí med
U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.
Zázvor je v pastovaném medu
Pro všechny naše medy s příměsí používáme pastovaný med. Pastování medu je technologický postup mechanického promíchávání, při němž med získává jemnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med nekrystalizuje, příjemnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a dobře se s ním pracuje - zůstává měkký, snadno se nabírá, je dobře roztíratelný a přitom nestéká.
U medů s příměsí pak používáme pastování také z toho důvodu, že krémová konzistence zamezuje oddělování příměsi od medu a v případě, že k oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají tendenci vyplouvat vzhůru), pastovaný med jde snadno promíchat.
Složení
med, zázvor
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.