Višně lyofilizované v hořké čokoládě
Abychom chutnaly ještě lépe, celé nás ponořili do hořké čokolády. Díky tomu už nejsme tak kyselé a krásně se rozplýváme na jazyku. Ale pozor, jsme silně návykové! Stačí jeden kousek, a rázem zmizí celý pytlík!
- lyofilizované višně a hořká 70% čokoláda
- výrazná sladkokyselá chuť
- česká výroba
Kategorie: | Sladké i slané dobroty |
---|
Ovoce a ořechy v čokoládě patří mezi nejoblíbenější hřešení v každém (ne)vyváženém jídelníčku. Višně s čokoládou je zkrátka kombinace, která patří mezi nejvyhledávanější a nejoblíbenější. Proč? Sladkokyselé višně jdou s jemnou texturou a výraznou chutí hořké čokolády skvěle dohromady. Naše jsou ovšem jedinečné! Nečekejte žvýkavé přeslazené ovoce nebo mdlou čokoládu, tyto višně v čokoládě jsou křupavé, výrazné, s dokonale vyváženým poměrem čokolády a ovocných tónů. Obalili jsme je dokonce ve dvou vrstvách kvalitní hořké čokolády a pro vůni a výraznější chuť jsme každý kousek posypali višňovým práškem. Tolik práce kvůli sladkosti? Samozřejmě, odměna od Světa plodů přece musí stát za to!
TOP informace o višních v čokoládě
- Višně neobsahují pecku.
- Mají příjemnou křupavou konzistenci.
- Hořká 70% čokoláda je vyrobena v České republice.
- Obalit jednu várku v čokoládě trvá až 4 hodiny.
- Bez palmového oleje, bez lepku a bez laktózy, vhodné pro vegany.
Jak se višně suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Základní specifikace
Složení hořká 70% čokoláda 82,9 % (kakaová hmota, cukr, kakový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), višně lyofilizované celé 9,5 %, višně lyofilizované prášek 7,6 %
- SurovinaVišně
- ZpracováníV hořké čokoládě
- AlergenyAlergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původuČeská republika
- SkladováníSkladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- BaleníZnovuuzavíratelný ZIP sáček
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g2613 kJ / 629 kcal
- Tuky42,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny26 g
- Sacharidy44,6 g
- z toho cukry39,8 g
- Vláknina13,9 g
- Bílkoviny10 g
- Sůl0,03 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.